Martha Laan verlaat het GVB

Marha Laan

KOMT U UIT OVER ….

Na 44 jaar heeft op 1 juni 2019, Martha van der Laan om reden van gezondheid het GVB verlaten. Zij is 44 jaar geleden haar GVB carrière begonnen als trambestuurster en na 5 jaar overgestapt naar de bus, weer 5 jaar later werd zij assistent dienstleider /dienstleider CP, wat later CCV werd en daar voelde zij zich als centralist / verkeersleider als een vis in het water. Zoals zijzelf zegt, dit was mijn mooiste tijd!

Vele van ons hebben waarschijnlijk via de mobilofoon en telefoon contact met haar gehad en in deze gesprekken haar open en collegiale instelling ondervonden. Na 26 jaar moest Martha echter deze afdeling verlaten. Na een met vlag en wimpel geslaagde BOA opleiding heeft zij haar laatste GVB periode versleten als handhaver. En nu gaat geluidloos het GVB kaarsje uit.

Vind dat deze vriendelijke, sympathieke collega niet zonder een blijk van waardering en in stilte het GVB kan verlaten, en daarom heb ik dit berichtje, voor Mart Laan, op facebook gezet.

Ruud Vroom.

Dit bericht werd geplaatst in GVB. Bookmark de permalink .

6 reacties op Martha Laan verlaat het GVB

 1. Eltje Dijkema zegt:

  Wat een triest verhaal. Natuurlijk kende ik haar goed, ze zat bij mij om de hoek in de tijd dat ik bij indeling zat. Kordaat in optreden en altijd hartelijk en prettig in de omgang.
  In de tijd van het Ringlijnfonds heb ik menig laatste rit mogen organiseren en ik herinner me nog hoe positief de mensen daarop reageerden. Zelfs bestuurders met een minder positieve mening over het GVB genoten zichtbaar, meestal met de hele familie van dit gebeuren. Dan kan je terugkijken op een belangrijk gedeelte van je leven. Jammer da Martha dit niet ten deel is gevallen.
  Ik hoop dat ze zelf ook terug kan kijken op een, voor een groot deel, mooi arbeidsverleden.
  Ik wens haar dan ook alle goeds in een hopelijk goede gezondheid.

  Like

 2. haroennoom zegt:

  Martha lieve schat als ik toevallig aan GVB denk dan is het de leuke grappige en fijne tijd die hadden. Veel plezier en arbeidsvreugde. Sterkte met je gezondheid je bent een knokker en een kanjer liefs Willem N.

  Like

 3. theo van der sloot zegt:

  martha ik ben al 19jaar met pensioen maar ik herinder je nog goed het aller bestte en kop op theo van der sloot

  Like

 4. Willem Ruijtenbeek zegt:

  Jeetje, Martha, het GVB verlaten om gezondheidsredenen. Is niet mis.
  Ik kan je nog van de bus. Je bent altijd vrolijk, en ik blijfopgewekt en altijd in voor een grap.
  Zelf ben ik er al jaren uit het arbeidsproces en woon nu in Friesland, maar ik hou nog steeds contact met de jongens van de werkvloer.
  Ik heb je een paar keer ontmoet tijdens de reunie in Diemen en ik vond het hartstikke leuk om je koppie weer te zien.
  Nou Marthe, ik wens je veel sterkte toe en ik blijf aan je denken. Groeten van Willem Ruijtenbeek.

  Like

 5. Co Visser zegt:

  Zo dat is even schrikken, ik weet niet beter of je doet je werk nog steeds bij OV zorg en met plezier, maar dit is een zeer onverwacht bericht (met dank aan Ruud). Martha ik heb altijd fijn met je gewerkt op de CCV en ik wens je veel sterkte toe met Louise, jammer dat je zo stilletjes het GVB hebt verlaten, dat is niet wat je verdiend en waar je op hoopt. Een triest bericht, hopelijk kun je er nog van genieten toi toi toi
  Groeten Co Visser.

  Like

 6. Luck zegt:

  Martha,

  Wat was en ben je hopelijk nog steeds een fantastisch mens met aandacht voor mens én wat gedaan moest worden. Niet l*ll*n maar doen en ik help, zo zie ik je nog steeds voor me!
  Oprecht hoop ik dat het beter gaat en je je geluk en vrijheid nog lang kan uitbuiten, het is je gegund!

  Luck

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s