ABP nieuws

donderdag 29 december 2011

Pensioenfonds ABP geeft op donderdag 19 januari een eerste indicatie of de pensioenuitkeringen en -aanspraken worden verlaagd. Dat meldde het grootste pensioenfonds van Nederland donderdag.

Waar het voor veel pensioenfondsen onvermijdelijk lijkt om vanaf april 2013 te snijden in de pensioenuitkeringen, vindt ABP het te vroeg om over een eventuele verlaging van de uitkeringen te speculeren. Volgens het fonds zullen eerst de cijfers definitief bekend moeten worden alvorens er van verlaging kan worden gesproken.

ABP maakt op 19 januari de dekkingsgraad over het vierde kwartaal bekend. Dan zal blijken of ABP aanvullende maatregelen moet nemen om de financiële positie op orde te krijgen.

De dekkingsgraad, de verhouding tussen de bezittingen en de verplichtingen, is een belangrijke graadmeter voor de financiële gezondheid van pensioenfondsen. Door de lage rentestand en de aanhoudende malaise op de financiële markten is de dekkingsgraad voor veel pensioenfondsen onder de kritieke grens van 105 procent gezakt. Voor ABP lag deze medio november op ongeveer 94 procent.

ANP

Dit bericht werd geplaatst in PENSIOEN ABP. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s